Investor.bg и ВУЗФ стартират втори сезон на „Академия за финансови анализатори“

FlameStarter подкепя инициативата!

Икономическият сайт учредява годишна стипендия за магистърска програма “Финанси” в партньорство с ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и водещата икономическа медия у нас Investor.bg стартират втори сезон на образователната инициатива “Академия за финансови анализатори”. В рамките на проекта всеки, който има желание да се развива в сферата на икономическата журналистика и финансовите анализи, ще има възможност да се включи в серия безплатни онлайн лекции и да натрупа знания в сферата, а след това – да спечели стипендия за обучение в магистратура по “Финанси” във ВУЗФ и стаж в Investor.bg и единствената бизнес телевизия в страната Bloomberg TV Bulgaria.

Официалният старт на “Академия за финансови анализатори” ще бъде на 28 май (петък) от 11 часа. Тогава ще се проведе и първата лекция от курса – “Предимството на данните. Базирана на данни журналистика”. Тя ще бъде водена от главния редактор на Investor.bg Бойчо Попов, който е сред най-добрите икономически журналисти в страната, и ще се излъчва на живо в социалните мрежи на ВУЗФ и Investor.bg.

Целият лекционен онлайн курс ще бъде с продължителност 7 седмици – от 3 юни до 8 юли, като всеки четвъртък, точно от 11 часа, главният редактор на Investor.bg ще предава ценни уроци, свързани с бизнес журналистиката, борбата срещу фалшивите новини, етичните стандарти в журналистиката, как се отразяват финансови новини и кои са петте F в професията на журналистите. Всички лекции ще се излъчват на живо в социалните мрежи на ВУЗФ и Investor.bg.

На 1 август ще започне и вторият етап от проекта, където всеки ентусиаст ще има възможност да спечели безплатна магистратура по “Финанси” във ВУЗФ, както и практика в Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria. За целта, той ще трябва да напише и изпрати есе по една от три предварително посочени теми, което ще бъде оценено от специално жури от ВУЗФ, Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria.

След първия успешен сезон на “Академия за финансови анализатори” съвместно с ВУЗФ, тази година по повод 20-ия си юбилей Investor.bg продължава инициативата и учредява годишна стипендия за обучение в магистратура по “Финанси”. Целта на образователния проект е да инвестира в изграждане на млади специалисти, които да разчитат и анализират важната информация за финансовите и капиталовите пазари по света, и да представят на аудиторията новините още в техния зародиш.