Компания за дигитална дистрибуция „Flamant Digital“

Компанията бе създадена с идеята за самостоятелна платформа за разпространение като част от холдинговата структура, заедно с майнинг компания, лейбъл и продуцентска къща. Тя работи в три основни направления:

  • като собствен канал в онлайн платформите за лайвстрийм,  където  промотира и разпространява собствено съдържание.
  • като агентска структура и компания за монетизиране на съдържание, както и обслужване на клиенти за всички онлайн платформи и магазини за продажба и разпространение, всичко това съвместно с КВЗ
  • за управление на дигитално съдържание – SEO, ъплоад, мастер при нужда, синхронизация на публикации, техники за привличане на зрители онлайн и други услуги.

Очевидно е, че като актуалност и потенциал за развитие, компанията е стабилна и лесно набира последователи и клиенти. С течение на времето се сблъска с два основни проблема: финансовата невъзможност да назначи квалифицирани специалисти, които да помогат за развитието от самото начало. Възнагражденията в този силно конкурентен сегмент се оказаха много над възможностите на стартираща компания. Вторият проблем се оказа банален: липсата на контрол и отчетност на приходите. При ревизия компанията се оказа с неприключени заеми и с неуредени взаимоотношения с крайни клиенти. Така, проект с изключителен потенциал се оказа неработещ и губещ за един от партньорите. Идеята не е затворена страница, партньорствата са налице, но Фламант Дижитал е прекратена като дейност и клиентска маса, насочена към партньори или подобни услуги.