Месечен отчет 04.11.2021

Месечно представяне на TASK токена на UREX:

Коментар

Октомври месец даде начало на очакваното „загряване“ на пазара. След като ВТС потвърди подкрепата на 40 000 долара, опасенията за начало на мечи пазар започнаха да намаляват и цената се насочи към историческия връх от април месец.

Етериум също опроверга масовата нагласа за начало на следващата „крипто зима“, като се изкачи обратно до най-високите си нива. Това даде увереност на по-спекулативния капитал, в това число и ние, да продължим акомулирането на позиции в алткойни в очакване на експлозивни движения до края на годината и евентуално през Q1 2022.

Основните позитривни катализатори за пазара са одобрените ETF върху фючърси върху ВТС в САЩ, което навежда на мисълта, че е въпрос на време и ETF върху самия ВТС да бъдат одобрени от SEC. Индикация за това са заявките на щатски банки за завземане на къстъди ниша, което е естествена предпоставка за създаване на физически базиран ETF,вероятно през Q1 2022. Това би отворило пазара за най-големите институционални инвеститори – пенсионни и застрахователни фондове, които в момента имат нормативни ограничения да инвестират в този инвестиционен клас.

Друга гореща тема на пазара е ETH 2.0 – преминаване на етериум от PoW към PoS, което ще доведе до две силно позитивни последствия за пазара – превръщането на етериум в „зелен“ инвестиционен клас и шревръщането му в дефлационен актив – транзакциите в системата ще „изгарят“ токени – т.е. с времето броя токени на етериум ще започне да намалява.

Силно позитивни новини от към адопшъна на крипто проекти – обемите на вложени капитали в DeFi растат лавинообразно, популярни брандове стартират собствени проекти, както и Facebook сменя името на компанията на Meta – в духа на най-новия тренд в криптото – метавърс.

Оптимисти сме за четвъртото тримесечие и ще се стараем да се възползваме от евентуалното позитивно развитие на пазара при оптимално съотношение риск/доходност.

Тримесечна графика на цената на Bitcoin (борса Binance)

Юрекс Трейд ЕООД е дружество, регистрирано в България с ЕИК 203998022. Дейността ни е управление на крипто активи (www.task.UREX.ioи обмяна на крипто валути срещу фиат (www.UREX.io).

По всяко време можете да заявите покупка или продажба на TASK токен. Сделката ще се сключи на по актуалната цена на обратно изкупуван, посочена на https://task.urex.io/tasc-tokin/.