Месечен отчет 03.06.2021

Представяне на TASK токена на UREX през юни:

Коментар

Оценяваме вероятността крипто пазара да формира дъно в зоната около 30 000 долара  на 70%. Това ниво бе тествано 6 пъти от май до момента. Обикновено многократните тестове на дадено ниво предполагат пробив и импулс в посока на пробива. Това е и една от причините все още да не предприемаме покупки.

Другите причини са свързани с предстоящите регулации. В дългосрочен план очакваме те да се отразят положително на пазара, тъй като регулираните пазари са достъпни за по-широк кръг институционални инвеститори и съответно за по-мащабни капитали. Но в краткосрочен план е твърде вероятно действията на регулаторите да предизвикат стрес на пазара.

Според нас най-голяма опасност представлява стейбъл койнът USDT. При одит е възможно да се окаже, че зад милиардите тетъри не стои 100% покритие от активи. По тази причина държим кеша в USDC, който стейбълкойн премина успешно официален одит на покритието.

Други регулаторни рискове са потенциални забрани за осъществяване на дейност на крипто борси, които не са лицензирани от регулаторите в съответните държави. Именно такава забрана бе обявена спрямо предлагането на деривати от Binance на граждани на ЕС.

От друга страна преобладаващата част от цените на койните се сринаха вече с 70-80%, което не предполага голям потенциал за продължаващо движение надолу. Планът ни за действие през месеца е да изчакаме тест на ключовото техническо ниво за биткойн от 42000 долара. При неуспешен тест ще останем пасивни. Пробив би сигнализирал промяна на сентимента на пазара и при такова развитие ще търсим вход в позиции със значителн потенциал за ръст до края на годината (100% и повече).

Тримесечна графика на цената на Bitcoin (борса Binance)

Юрекс Трейд ЕООД е дружество, регистрирано в България с ЕИК 203998022. Дейността ни е управление на крипто активи (www.task.UREX.io) и обмяна на крипто валути срещу фиат (www.UREX.io).

По всяко време можете да заявите покупка или продажба на TASK токен. Сделката ще се сключи на по актуалната цена на обратно изкупуван, посочена на https://task.urex.io/tasc-tokin/.